Idrottsmassage


Idrottsmassage bygger till stor del på klassisk svensk massage men kan bli kraftfullare och behandlingen fokuserar specifikt på de muskelgrupper som belastas vid den träningsform du utövar. Utöver djupmassage och töjningar inkluderas ofta också triggerpunktsbehandling

Man behöver inte på något sätt vara elitidrottare för att ha nytta av idrottsmassage. Även vanliga vardagsmotionärer som tränar regelbundet kan använda idrottsmassage som ett bra komplement för att åstadkomma bättre resultat i sin träning.

Elitidrottare nyttjar ofta massagen före, under och efter träning eller tävling, både för att behandla skador och för att öka prestationsförmågan. Men det räcker många gånger med att träna regelbundet för att uppleva positiva effekter av denna typ av massage.

Förebygga och behandla skador
Om skada uppstått, exempelvis muskelbristningar, sträckningar, knäskador, hälsporre eller ryggproblem så kan idrottsmassage påskynda läkningsprocessen bland annat med hjälp av ökad blodgenomströmning och förändrat rörelsemönster genom uppmjukning av spända muskler. På samma sätt kan regelbunden massage effektivt förebygga skador.

Återhämtning och förbättrad kapacitet
När man är inne i en intensiv period av träning eller tävlingar är massage ett bra sätt att snabbare ge kroppen den återhämtning den behöver.

Body Love Yoga
och Tantra

Registrera dig här och få inspirationsmejl från kommande workshops och kurser. Du kan avregistrera dig när du vill.

.

Läs gärna vår integritetspolicy